Tribus, LPK, keuring, monteur, rolstoelbus, lift, onderhoud

LPK-keuring van rolstoelbus tegelijk met controle ombouw

DE MEERN – Laadkleppen en personenliften op rolstoelbussen moeten eenmaal per jaar worden gekeurd (LPK). Maar de lift is niet het enige onderdeel van uw voertuig dat onderhevig is aan slijtage.

Om ervoor te zorgen dat klanten altijd in de meest veilige rolstoelbussen zitten, heeft Tribus de jaarlijkse LPK met Tribus Check geintroduceerd.

LPK

Bij de LPK wordt de lift van het voertuig gecontroleerd en daar waar nodig gerepareerd. Maar elke rolstoelpassagier die met deze lift het voertuig betreedt moet ook worden vastgezet. De Tribus Check is een jaarlijkse controle van de door hen verzorgde ombouw van uw voertuig.

Deze Tribus Check controleert alle aanwezige rolstoelvastzetsystemen, stoelen inclusief snelsluiters, instaphulpmiddelen (verlaagde instap of uitklap- of uitschuiftrede) en overige onderdelen die door Tribus geïnstalleerd zijn.

Taxibedrijf

Na afloop van de controle ontvangt de taxionderneming een overzicht waarin staat welke punten aandacht verdienen. Het kan voorkomen dat een onderdeel vervangen of gerepareerd moet worden.

“Vaak kan een reparatie al aansluitend uitgevoerd worden, in dat geval krijgt u op de arbeid van de reparatie 10% korting”, zegt Iddo Verweij van Tribus.

Tribus Check

“Laat de Tribus Check uitvoeren als u uw voertuig voor de LPK bij ons brengt”, adviseert Verweij. “Dat zijn twee vliegen in één klap, het kost u dan slechts € 25 extra!”

“Vanzelfsprekend komen we ook graag bij klanten langs om de LPK en de Tribus Check uit te voeren, dit wordt aantrekkelijker als u meerdere bussen na elkaar laat keuren. Daarnaast is het ook mogelijk om de Tribus Check los van de LPK uit te laten voeren, dan kost het € 50. Alle prijzen zijn exclusief reparatie, onderdelen en btw.” 

Klanten van Tribus ontvangen de herinnering voor de LPK en Tribus Check vanzelf. Wilt u echter voor die tijd al een afspraak maken of meer informatie over de tarieven op locatie, bel dan naar 030 – 669 50 20 of mail naar info@tribus.nl.

Auteur: Bart Pals

10 reacties op “LPK-keuring van rolstoelbus tegelijk met controle ombouw”

Martijn|14.01.11|09:56

Beetje overdreven niet? zo’n check!! als er iets met mijn rolstoelbus installatie kapot is, laat ik het gewoon maken…. heb ik geen check voor nodig! ” LPK check” wat een onzin!

Herman|14.01.11|12:34

@Martijn: Die keuring is wettelijk verplicht. Zou toch maar jaarlijks laten doen als ik jou was.

Martijn|14.01.11|20:53

Ik zou wel eens willen weten waar jij dat fabeltje vandaan hebt gehaald?….

Martijn|16.01.11|17:47

Het is schijnbaar alleen verplicht ivm. de arbo-wet indien je personeel hebt wat ermee werkt.
Ik ken geen enkel taxi bedrijf dat zijn rolstoel liften jaarlijks laat keuren…
Echt weer zo’n verzinsel van de branche die dan mooi keurinkjes kan verkopen…
Mijn bus is na de ombouw rolstoel-taxi gekeurd bij de RDW ze hebben toen gezegd dat je zo nu en dan ff voor onderhoud moet komen laten doen ivm. hydrolyk/olie enz.
Maar verplichte Keuring is alleen bij de APK.
Het moet niet gekker worden!

Herman|17.01.11|09:18

Nou, ik zou toch niet willen dat een klant iets overkomt door een defecte lift die al vijf jaar niet is nagekeken…

Martijn|19.01.11|02:11

Als een klant iets overkomt is het in zo’n geval meer gelegen aan de onoplettendheid van de chauffeur, niet zozeer aan de “lift” zelf…aan die dingen kan niet veel stuk… goed onderhoud heb je meer aan dan weer zo’n keurinkje invoeren!

Henk Groenen|27.01.11|13:42

Ik vraag mij af of Martijn een chauffeurs is of een ondernemer.
Het is wat mij betreft een kinderlijke discussie, een verplichte keuring is niet voor niets in de wereld geholpen, jij doet dat wellicht als het nodig is, maar waar lijdt je dat dan aan af.
Als je wacht tot een klant op de lift staat en niet verder wil dan halver wege?
Veel succes met je eigen-wijze denk trant.

Martijn|28.01.11|00:31

Ik ben een ondernemer die ook in staat is om rolstoel vervoer te verrichten. Het is voor mij extra service. Ik heb misschien zo’n 100 tot 150 rolstoel ritjes per jaar met mijn Taxi-Bus die eigenlijk meer voor groep’s vervoer word ingezet. Die lift keuring is geld klopperij, want die keuring waar u zo van opgeeft, zal niet voorkomen dat de lift opeens stilvalt. Bovendien is er in zo’n geval de handbediening die namelijk wel verplicht is op elke lift om zulke omstandigheden te voorkomen!

Martijn|28.01.11|00:31

Wettelijk heeft deze keuring niet de status van een verplichte APK op de auto die eigenlijk ook niet veel zeggend is wanneer je verstand hebt van auto’s…. dus indien u verstand had van zaken had u deze opmerking achterwege gelaten. Een weder vraag? Bent u wellicht “chauffeur”?