Raadszaal, gemeenteraad, gemeente, vergadering

Besluit bezuiniging leerlingenvervoer Helmond valt in maart

HELMOND – Een definitief besluit over de voorgestelde bezuinigingen op het leerlingenvervoer in Helmond valt pas begin maart. Dan bespreekt de gemeenteraad het voorstel om de kilometergrens op te trekken van 2 naar 6 kilometer.

Eerder deze week stemde de gemeenteraad van Helmond al wel over een motie van de oppositie om soepeler te bezuinigen op het leerlingenvervoer dan het college van B en W wil. Maar die motie haalde het niet.

Leerlingenvervoer

Naar aanleiding van de behandeling van die motie is bij veel betrokken Helmondse ouders de indruk ontstaan dat de politiek discussie over het leerlingenvervoer al is afgerond. 

De raad neemt hier echter pas begin maart een finale beslissing over als een inventarisatie is gemaakt van alle gevolgen van het bezuinigingsbesluit, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Zo’n tachtig procent van de leerlingen wordt na de zomervakantie niet meer naar school gebracht volgens de plannen. Dat komt neer op 194 kinderen en jongeren. B en W wil hiermee zo’n 200.000 euro bezuinigen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.