schooltaxi, leerlingenvervoer, taxi

‘Blunder leerlingenvervoer ligt bij projectbureau’

CUIJK – De zeven gemeenten hebben wel degelijk op tijd gemeld dat ze het contract met taxibedrijven voor het leerlingvervoer wilden stopzetten. Zij leggen de schuld bij het projectbureau, die het contract niet op tijd opgezegd zou hebben.

Alle gemeenten hebben een brief gestuurd aan het projectbureau van de gemeenschappelijke regeling waarin ze hebben gemeld het huidige contract niet te willen verlengen.

Contract

“Maar het projectbureau heeft vervolgens verzuimd vóór 1 februari het contract namens ons op te zeggen”, zegt Arthur Baudet, wethouder van Cuijk en tijdelijk voorzitter van het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling in het Brabants Dagblad.

“Als die situatie onomkeerbaar is, betekent het dat de zeven gemeenten nog niet met ingang van het komend schooljaar het leerlingvervoer aan andere bedrijven kunnen gunnen.” Momenteel wordt een openbare aanbesteding voorbereid. Doel daarvan is: bezuinigingen.

Leerlingenvervoer

Het contract leerlingenvervoer in Grave, Cuijk, Landerd, Uden, Veghel, Bernheze, en Sint-Oedenrode, afgesloten via Regiotaxi Noordoost-Brabant met vier taxibedrijven, lijkt dus met een jaar verlengd te worden.

Ook de Graafse wethouder Eric Daandels legt de schuld bij het projectbureau. “We waren op tijd. Maar we konden het contract niet rechtstreeks opzeggen. Dat moest via het projectbureau. Ik heb begrepen dat het bureau verzuimd heeft. De consequenties zijn nog onduidelijk”, zegt hij in de Gelderlander.

Lees ook: Nieuwe aanbesteding leerlingenvervoer Cuijk onzeker

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.