taxi, taxichauffeur, taxibus

FNV: Taxbus-chauffeurs tevreden over de Vallei

EINDHOVEN – Zestig Taxbus-chauffeurs die voorheen voor Combinet / Cibatax werkten, maar sinds eind december voor de nieuwe vervoerder – de Vallei – zijn goed te spreken over hun nieuwe werkgever. Dat blijkt uit gesprekken die FNV Bondgenoten heeft gehad met de chauffeurs, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Wel zijn er nog enkele ‘verbeterpunten’, die bij de directie van de Vallei schriftelijk zijn gemeld.

Vakbond

Volgens Gerald Maenen, bestuurder van FNV Bondgenoten, was bij de vakbond het beeld ontstaan van een ‘vrekkige, asociale’ werkgever. Vooral kort na de overname van het Taxbus-vervoer werd er geklaagd door de taxichauffeurs en waren er aanloopproblemen.

“Dat beeld blijkt niet te kloppen”, zegt Maenen in het ED. “Diverse chauffeurs namen het zelfs voor hun nieuwe werkgever op.”

Taxichauffeur

De klachten van de taxichauffeurs hadden vooral betrekking op de problemen vlak na de overgang van het Taxbus-vervoer. Problemen waar ook de klanten zelf veel over hebben geklaagd. Adressenlijsten waren bijvoorbeeld niet compleet en de telefooncentrale was niet bereikbaar. Maar het gaat nu stukken beter.

In een brief aan de directie van De Vallei dringt de vakbond aan op afspraken. Onder meer moeten er extra controles komen of het juiste functieloon wel wordt betaald, en of de inschaling van het aantal treden in de cao-loonschalen contractvervoer correct is toegepast.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.