contract

Taxihopper onder vuur na niet opzeggen leerlingenvervoer

CUIJK – Zeven Noordoost-Brabantse gemeenten willen wellicht het projectbureau Taxihopper aansprakelijk stellen, nadat het lopende contract voor het leerlingenvervoer niet is opgezegd. De verbintenis met de huidige taxibedrijven is stilzwijgend met een jaar verlengd, terwijl de gemeenten wilden bezuinigen door een nieuwe aanbesteding uit te schrijven.

De gemeentebesturen van Cuijk, Grave, Uden, Veghel, Bernheze, Sint-Oedenrode en Landerd bekijken nu wat de mogelijkheden zijn, zo meldt De Gelderlander.

Taxihopper

De zeven gemeenten hadden weliswaar ieder voor zich aangegeven dat ze van de verbintenis af willen, maar projectbureau Taxihopper, dat als uitvoeringsorgaan fungeert, heeft dit besluit niet tijdig doorgegeven aan de betrokken bedrijven.

Een van de opties zou volgens de gemeente Veghel zijn het projectbureau Taxihopper aansprakelijk te stellen voor de schade. Dit bureau – meer precies de gemeenschappelijke regeling Kleinschalig Collectief Vervoer – is een zelfstandige rechtspersoon.

Gemeenten

Ondanks dat dit bureau geen eigen vermogen heeft en gefinancierd wordt door de gemeenten, zouden de zeven gemeenten hier wel financieel iets mee opschieten. Het uitvoeringsbureau is namelijk niet van slechts 7, maar van 21 gemeenten.

Taxihopper wordt georganiseerd door de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill & Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint Oendenrode, Uden, en Veghel. Als het uitvoeringsbureau de aansprakelijkheid erkent, zouden al deze gemeenten moeten meebetalen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.