Leerlingenvervoer, schooltaxi, taxibus, taxi

Helmond laat 6-kilometergrens leerlingenvervoer los

HELMOND – De gemeente Helmond heeft bij de bezuinigingen op het leerlingenvervoer de starre zes-kilometergrens losgelaten. Voortaan wordt bij aanvragen vanaf twee kilometer niet meer naar afstand, maar naar de thuissituatie gekeken.

De gemeente was van plan het vervoer van kinderen die minder dan zes kilometer van school wonen, niet meer te vergoeden.  Van de 194 getroffen gezinnen schreven er 110 ouders een protestbrief.

De nieuwe plannen voor het leerlingenvervoer houden in dat nieuwe aanvragen dus kritischer bekeken worden. Het gevolg is dat een beoogde jaarlijkse bezuiniging van tweehonderdduizend euro vooralsnog niet gehaald wordt.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.