leeringenvervoer, schooltaxi, taxibus

Gemeenten accepteren verlenging contract schoolvervoer

De zeven Brabantse gemeenten die een gezamenlijk contract hebben afgesloten voor het leerlingenvervoer in de regio Noordoost-Brabant, leggen zich erbij neer dat zij hier tot zomer van 2012 aan vast zitten.

Bernheze, Cuijk, Grave, Landerd, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel hadden ieder afzonderlijk aangegeven dat ze het contract met de taxibedrijven Dortmans, Van Driel en Munckhof deze zomer wilden beëindigen.

Aanbesteding

De zeven gemeenten wilden met een nieuwe aanbesteding bezuinigen op kosten voor het leerlingenvervoer. Maar het projectbureau RegioTaxi Noordoost-Brabant (voorheen Taxihopper) verzuimde deze opzegging tijdig door te geven. Hierdoor werd het contract stilzwijgend met een jaar verlengd.

De betrokken gemeenten leggen zich nu in samenspraak met het Algemeen Bestuur Regiotaxi Brabant-Noordoost neer bij dit gegeven. Ze verlengen het huidige contract leerlingenvervoer met één jaar.

Projectbureau

De zeven gemeenten zien  hiermee af van de geplande aanbesteding. Wel wordt gekeken hoe de uitvoering van het projectbureau sterk verbeterd kan worden om kosten te besparen. Maar er volgt geen schadeclaim.

Lees ook: Taxihopper onder vuur na niet opzeggen leerlingenvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.