taxi, passagier

Strengere eisen Meertaxi na nieuwe aanbesteding gemeente

Gemeente Haarlemmermeer gaat de Meertaxi opnieuw aanbesteden. De eisen voor het op tijd rijden worden bij de aanbesteding verscherpt. Ook past de gemeente de klachtenprocedure aan, zodat deze onafhankelijker wordt en de gemeente Meertaxi beter kan toetsen.

Vanaf december 2007 verzorgt Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) de Meertaxi. Maar dat contract loopt af.

Vervoerder

Na de aanbesteding kan er naar verwachting in december 2011 een nieuwe vervoerder zijn voor de Meertaxi, waarmee de dienstverlening aan ouderen en mensen met een beperking wordt voortgezet. Tot er een nieuwe vervoerder is, blijft VZA de Meertaxi rijden.

Meertaxi vervoert in inwoners vanaf 70 jaar en mensen met een Wmo-indicatie in de gemeente Haarlemmermeer. Naast Wmo-vervoer heeft de Meertaxi ook een functie als Regiotaxi in het openbaar vervoer in dorpen en kernen waar geen gewone bus rijdt. Ook deze functie wordt meegenomen in de aanbesteding, zo meldt de gemeente.

Aanbestedingsvoorwaarden

Half 2011 zal de gemeente de eisen en aanbestedingsvoorwaarden hebben geformuleerd. Na publicatie start dan de aanbesteding. In het najaar gaat de gemeente dan tot gunning over. Het nieuwe taxibedrijf dient rekening houden met het grote aantal dorpen en kernen in Haarlemmermeer.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.