Geld, euro, bijdrage

Bronckhorst voert eigen bijdrage leerlingenvervoer in

HENGELO – Ouders van leerlingen in het speciaal basisonderwijs uit de gemeente Bronckhorst moeten met ingang van het nieuwe schooljaar een eigen bijdrage betalen in de kosten van het leerlingenvervoer. Deze bijdrage is door het college van Bronckhorst vastgesteld op 461,50 euro per schooljaar.

Door de eigen bijdrage in de vervoerskosten bespaart Bronckhorst ongeveer 30.000 euro. Het leerlingenvervoer kost de gemeente elk jaar zo’n 1 miljoen euro.

Voor de eigen bijdrage is wel een inkomensgrens bepaald van 23.400 euro. Ouders met een jaarinkomen boven die grens betalen de bijdrage wel, ouders die een lager inkomen hebben hoeven de eigen bijdrage niet te betalen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.