bezuiniging, budget

Gemeente Breda halveert budget voor leerlingenvervoer

BREDA – De gemeente Breda gaat een ton besparen op het 190.000 euro grote budget voor leerlingenvervoer. Daartoe wordt onder meer de kilometergrens verhoogd van twee naar vier kilometer.

Omdat deze maatregel voor de betrokken kinderen en hun ouders soms lastig kan zijn, is wel de verordening leerlingenvervoer voor een deel aangepast.

Speciaal vervoer

Om te beginnen wordt er alternatief vervoer aangeboden aan ouders van wie de kinderen eigenlijk helemaal niet zonder speciaal vervoer kunnen. Het gaat dan bijvoorbeeld om leerlingen die in een rolstoel zitten.

Verder is voortaan een hardheidsclausule van kracht. Dat betekent dat het college bij schrijnende gevallen de mogelijkheid heeft om af te wijken van de aangescherpte regels in de verordening.

Bezuiniging

De bezuiniging hing al een tijdje in de lucht. In het coalitieakkoord @Breda staat dat er op Maatschappelijke Ontwikkeling in totaal 5 miljoen euro moet worden bezuinigd. Dit is een deel daarvan, zo meldt BN/DeStem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.