leerlingenvervoer, taxi, taxichauffeur

Extra kwaliteitseisen nieuwe leerlingenvervoerder Moerdijk

ZEVENBERGEN – De gemeente Moerdijk stelt extra kwaliteitseisen aan de nieuwe leerlingenvervoerder. Zo mogen de busjes niet meer dan acht zitplaatsen hebben en moet het voertuig van november tot april op winterbanden rijden.

Het huidige vervoerscontract eindigt op 1 augustus. De gemeente start nu een nieuwe aanbesteding voor de komende vier schooljaren.

Verklaring Omtrent Gedrag

Verder moet de chauffeur voorafgaand aan ieder schooljaar een recente originele Verklaring Omtrent Gedrag overleggen en een kopie van een geldend certificaat  “Levensreddend handelen en reanimatie” of een geldend EHBO-diploma..

Er moet altijd een brandblusser aanwezig zijn in de taxi, fluorescerende hesjes voor alle inzittenden, een gevarendriehoek, een veiligheidshamer en een EHBO-trommel.

Navigatiesysteem

Ook moet de bus beschikken over een navigatiesysteem en de mogelijkheid tot handsfree bellen. De portieren en schuifdeuren moeten voorzien zijn van een kinderveilige sluiting en alle leerlingen moeten thuis worden opgehaald. De vervoerder mag dus geen gebruik maken van opstapplaatsen

In goed overleg met de ouders van de leerlingen, zij zijn vertegenwoordigd in een cliëntenraad, zijn de extra kwaliteitseisen opgenomen. Wie de komende vier jaar het leerlingenvervoer in Moerdijk gaat verzorgen is pas in juni bekend na een nieuwe aanbesteding.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Extra kwaliteitseisen nieuwe leerlingenvervoerder Moerdijk”

Aad|07.04.11|11:52

Ik wilde vorige keer al reageren op deze foto toen ik hem zag.
Veilig leerlingenvervoer betekent ook instappen vanaf de stoep in de bus en niet vanuit een rijtje op de rijbaan. Foute foto bij dit stukje dus.

Aad Vlasblom
Achttax Den Haag