Connexxion, taxi, taxibus, leerlingenvervoer

Connexxion voert leerlingenvervoer Teylingen zelf uit

TEYLINGEN – De gemeente Teylingen en Connexxion hebben een nieuw vervoerscontract getekend voor de uitvoering van het leerlingenvervoer voor de komende twee schooljaren. Connexxion gaat het vervoer zelf uitvoeren en maakt geen gebruik van een onderaannemer.

Na een Europese aanbesteding is het leerlingenvervoer in Teylingen gegund aan Connexxion.

Leerlingenvervoer

Op dit moment wordt het leerlingenvervoer verzorgd door Connexxion en Taxi Bakker. Beide bedrijven laten het vervoer uitvoeren door A-Tax de Vries. Dit bedrijf voert het leerlingenvervoer uit tot en met 31 juli 2011.

Connexxion schaft voor de uitvoering van het vervoer nieuwe voertuigen aan die zuiniger rijden. Daarnaast wordt zoveel mogelijk een maximale bezetting en efficiënte routeplanning gehanteerd om de uitstoot te beperken. Iedere taxichauffeur voldoet aan de normen van het nieuwe rijden, zo meldt Webregio.nl.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.