automobilist, gefrustreerd, kwaad

Automobilist valt taxibusje met kinderen aan

ROOSENDAAL – Een agressieve automobilist heeft maandag in Roosendaal een taxibusje met schoolkinderen klemgereden en het busje proberen binnen te dringen. De taxichauffeur belde daarop de politie.

Het taxibusje was onderweg met vijf schoolkinderen. Op een kruising ging er kennelijk iets niet goed, want de bestuurder van een zwarte Seat reageerde boos op het verkeersgedrag van de taxichauffeur.

Taxibus

De boze automobilist achtervolgde het bus om even verderop het taxibusje klem te rijden. Beide voertuigen raakten elkaar en de 28-jarige automobilist stapte boos uit. Uit bescherming naar zijn jeugdige passagiers en zichzelf deed de taxichauffeur zijn portier op slot en zijn raam dicht.

De bestuurder van de Seat werd daardoor nog agressiever en sloeg een paar keer tegen het raam aan. De kinderen in het busje waren daarvan erg van geschrokken. De chauffeur reed weg en werd opnieuw nog een tijdje achtervolgd door de boze automobilist. Ondertussen was de politie gewaarschuwd.

Taxichauffeur

Nadat ze de taxichauffeur gesproken hadden, gingen de agenten op zoek naar de zwarte Seat. Tijdens hun zoektocht werden ze aangesproken door de 28-jarige verdachte. Hij meldde zichzelf omdat hij wist dat de politie gewaarschuwd was.

De man werd gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Daar verklaarde hij dat hij zich al langer ergert aan het rijgedrag van de bestuurders van busjes met schoolkinderen. Hij was van mening dat de chauffeurs onverantwoord snel rijden en de kinderen in gevaar brengen. Toen hij hard in de remmen moest voor zo’n schoolbusje sloegen de stoppen bij hem door.

Hij bekende dat hij op het raam had staan bonken. De man had spijt van zijn gedrag en toonde zich bereid om de ontstane schade te vergoeden. Na het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Automobilist valt taxibusje met kinderen aan”

joke|14.04.11|11:37

hij moest hard in de remmen ,geen afstand genoeg gehouden ?? weet hij wel wat hij de kinderen aandoet ? hoe lang het kan duren dat de kinderen hier over heen zijn ?? wie ergert zich niet aan iemand of ieder op dit moment maar alles over een kam scheren meneer de automobilist geef zelf een goed voorbeeld extra voorrang dan rijd jezelf ook rustiger en geniet zelf rijd ik al vanaf mijn 19 de taxi ben nu 54 en zie dat er in het verkeer steeds agressiever gehandeld wordt erg jammer
joke