regiotaxi, deeltaxi, taxichauffeur, taxi

Bergen op Zoom bezuinigt op Deeltaxi; lange ritten duurder

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom gaat fors bezuiningen op de Deeltaxi (Regiotaxi). De wmo’ers gaan straks vanaf zes zones het volle pond betalen (1,70 euro; 1,35 voor ouderen). Nu kunnen de reizigers nog zeven zones reizen tegen laat wmo-tarief (0,554 euro per zone).

Volgens wethouder Maarten van Eekelen (Welzijn) is dit een bezuiniging die de WMO-‘klanten’ zo min mogelijk raakt. De gemeente wil 400.000 euro besparen op de WMO-uitgaven. Deze ingreep levert 80.000 euro op.

Begeleiders

Tot de bezuiniging hoort ook dat begeleiders van WMO-reizigers niet meer tegen laag tarief mee mogen. Verder wil de gemeente oneigenlijk en ongewenst gebruik van het gesubsidieerd vervoer terugdringen, al komt misbruik volgens Van Eekelen niet vaak voor.

De bezuiniging betekent dat reizigers uit Bergen op Zoom tot ongeveer Breda goedkoop reizen en straks maar tot Etten-Leur, zo meldt BN/DeStem.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.