schooltaxi

Ook gemeente Almelo bezuinigt fors op leerlingenvervoer

ALMELO – In navolging van veel andere gemeente, gaat ook Almelo bezuinigen op leerlingenvervoer. Minder leerlingen van het speciaal onderwijs komen vanaf 1 augustus nog in aanmerking voor het taxivervoer.

De kilometergrens voor leerlingen van het speciaal onderwijs verhoogd van twee naar vier kilometer. Kinderen die dichter bij school wonen dan vier kilometer komen niet meer in aanmerking voor een vergoeding.

Onkostenvergoeding

De ouders moeten van de gemeente voortaan zelf voor het vervoer van hun kind naar school zorgen. Ze krijgen daarvoor een onkostenvergoeding van de gemeente. Voor kinderen die door hun handicap niet zelfstandig of onder begeleiding met het openbaar vervoer kunnen reizen, wordt een uitzondering gemaakt.

De maatregel heeft de meeste gevolgen voor ouders van kinderen die nu gebruik maken van aangepast vervoer, maar die wel gebruik kunnen maken van alternatief vervoer. Er geldt een overgangsmaatregel van twee jaar voor deze mensen. Leerlingen die voor het eerst naar school gaan of van school veranderen, krijgen gelijk met de maatregel te maken, zo meldt TC Tubantia.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.