leerlingenvervoer

Eindhoven bezuinigt toch 1 miljoen op leerlingenvervoer

EINDHOVEN – De gemeenteraad van Eindhoven is dinsdagavond akkoord gegaan met een bezuiniging van één miljoen euro op het leerlingenvervoer. Voortaan komen 125 kinderen die op het speciaal onderwijs zitten en minder dan zes kilometer van school wonen, niet meer in aanmerking voor vervoer. Er is wel een potje beschikbaar voor schrijnende gevallen.

De gemeenteraad zag de bezuiniging in eerste instantie niet zitten en wilde een oplossing voor schrijnende gevallen.

Bezuiniging

De wethouder vond nog 350.000 euro uit andere bezuinigingen en wil die nu beschikbaar stellen om gezinnen te helpen die in de knel komen. De gemeenteraad ging akkoord met het voorstel, zo meldt Omroep Brabant.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.