checklist

Adviesbureau bepaalt welke leerlingen met taxi mogen

ALMELO – Een adviesbureau gaat straks bepalen welke leerlingen in Almelo in aanmerking komen voor begeleid vervoer naar school. Wethouder Johan Andela licht volgende week toe op basis van welke criteria dat gebeurt.

Het budget voor het leerlingenvervoer wordt structureel overschreden in Almelo. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders bezuinigen. Zo zou onder meer de kilometergrens verhoogd worden van 2 naar 4 kilometer.

Versobering leerlingenvervoer

De gemeenteraad heeft een besluit over versobering van het leerlingenvervoer uitgesteld. De raadsleden willen dat er eerst de criteria afwachten op basis waarvan het adviesbureau bepaalt of een leerling in aanmerking komt voor begeleid vervoer naar school.

Marike van Doorn van Ala-AOV vroeg de wethouder in ieder geval in gesprek te gaan met directeuren van de betrokken scholen om een goed oordeel te kunnen vellen. Maar die voorstellen konden niet op een meerderheid rekenen.

De coalitiepartijen vinden dat vertrouwd moet worden op de expertise van Scio Consult. Op 31 mei wordt het plan opnieuw in de raad behandeld, zo meldt TC Tubantia.

Lees ook: Fel protest ouders en scholen tegen bezuinigingen Almelo

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.