schooltaxi, schoolvervoer, taxibus, taxi

Forse bezuiniging leerlingenvervoer Krimpen aan de IJssel

KRIMPEN A/D IJSSEL –  Krimpen gaat fors bezuinigen op leerlingenvervoer.  De gemeenteraad heeft ingestemd met de bezuinigingsmaatregelen die in drie jaar tijd een besparing van 150.000 euro per jaar op de schooltaxi moeten opleveren.

Zo komen kinderen die dichter bij school wonen dan 6 kilometer niet meer in aanmerking voor een vergoeding. Nu bedraagt de kilometergrens twee. Dat voorstel raakt met name de ouders van kinderen die in Capelle aan den IJssel op school zitten.

Schooljaar 2012-2013

Een amendement van de SGP om het oprekken van de kilometergrens pas vanaf het schooljaar 2012-2013 in te voeren, kon rekenen op steun van een meerderheid in de raad. Dan kunnen ouders zich beter voorbereiden op de verandering.

Bezuinigingen op het leerlingenvervoer zijn volgens de raad nodig omdat de kosten met name de laatste jaren fors zijn gestegen. Dat komt onder meer door stijgende leerlingenaantallen (nu 170), toenemende brandstofkosten en hogere kwaliteitseisen.

Leerlingenvervoer

In 2006 was de gemeente nog drie ton kwijt aan het leerlingenvervoer. In 2008 waren de kosten gestegen tot bijna 800.000 euro. De cliëntenraad betreurt het dat de gemeente eerder verklaarde voor kwaliteit te kiezen en nu 20 procent van het budget afhaalt, zo meldt het Kontakt.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.