Regiotaxi, passagier, taxi, taxichauffeur, taxirit

Passagiers Regiotaxi Vechtdal gaan per kilometer betalen

HARDENBERG/OMMEN – De Regiotaxi Vechtdal wordt opnieuw Europees aanbesteed. In september moet de nieuwe vervoerder bekend zijn. Het is de bedoeling dat reizigers straks niet meer per zone, maar per kilometer gaan betalen

De vervoerders kunnen bij de aanbesteding inschrijven voor een kilometerprijs tussen de 1 en 1,30 euro. Ook moeten ze aangeven hoe ze werklozen aan een baan kunnen helpen, zo meldt de Stentor.

Regiotaxi

Regiotaxi Vechtdal is een samenwerkingverband van de provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg. De huidige uitvoeringsovereenkomst met uitvoerder VMNN (Vervoersmaatschappij Noord Nederland) loopt per 1 januari 2012 af.

Door alle colleges (GS, Dalfsen, Ommen en Hardenberg) is het besluit genomen om de Regiotaxi Vechtdal opnieuw aan te besteden. De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer deel, de gemeenten voor het vervoer van mensen met beperkingen die een Wmo-pas van de gemeente (hebben) ontvangen en tegen een gereduceerd tarief reizen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.