Schultz van Haegen, minister, Infrastructuur

Minister wil verbeterprojecten contractvervoer stopzetten

DEN HAAG – Minister Schultz van Haegen wil het project ‘Grip op Vervoer’ stopzetten. Er is volgens de minister geen geld voor beschikbaar. Hierdoor dreigen de geboekte resultaten naar betere aanbestedingen door de overheid teniet te worden gedaan.

De minister van Infrastructuur weigert de financiering die halverwege dit jaar afloopt te verlengen. Grip Op Vervoer helpt adviesraden voor Wmo-/regiotaxivervoer en leerlingenvervoer meer grip te krijgen op aanbestedingen.

Grip op Vervoer

“Grip op vervoer en Naar beter contractvervoer waren van het begin af aan bedoeld als tijdelijke projecten, als een eenmalige kwaliteitsimpuls”, zei de minister dinsdag tegen de Tweede Kamer. “Het is ook niet de bedoeling dat het Rijk de verantwoordelijkheid van de decentrale overheden en andere opdrachtgevers overneemt. Wij wilden de kennis waarover wij beschikken, overdragen, opdat zij goed gebruikt kan worden bij de aanbestedingen en de contractering.”

Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV)  zal wel tot eind 2011 het gebruik van de handboeken van ‘Naar beter contractvervoer‘ blijven promoten. Schultz van Haegen: “Na 2011 zal de inzet van het KpVV afhankelijk zijn van opdrachten van de opdrachtgevers. Er is dus een platform waar die informatie ook beschikbaar is voor de partijen die daar behoefte aan hebben.”

Aanbesteding

Gevreesd wordt dat bijvoorbeeld gemeentes straks vanwege het ontbreken van inhoudelijke kennis en ervaring bij aanbestedingen alleen op de prijs letten, waardoor de kwaliteit van het contractvervoer hard achteruit holt.

Sociaal Fonds Taxi, KNV Taxi, Connexxion Taxi Services, CG-Raad, Platform VG, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, ANBO en CSO hebben de Tweede Kamer onlangs opgeroepen in te grijpen zodat de verbetertrajecten afgemaakt kunnen worden.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Minister wil verbeterprojecten contractvervoer stopzetten”

van der klij|09.06.11|10:48

Kwaliteit kost geld en al jaren is het de prijs die bepaald en controle op naleving is ook 3 x niks
steek het geld van zo’n project maar in de prijs dan heeft het tenminste resultaat.

Laurents|09.06.11|11:48

Weer zo project die ze afblazen, alleen maar geld verspilling,Het gaat alleen maar om geld kwaliteit komt echt nooit aan de orde. Ze zeggen het wel maar in de praktijk komt daar niets van terecht. Ze willen alleen maar goedkoop inkopen en weten als je aan alle eisen moet voldoen je altijd verlies lijd , zo houden ze ons maar aan het lijntje en grote centrales gaan daar steeds meer in mee. Ja die hoeven niet te betalen die gebruiken ons kleine ondernemers en zzp om te investeren.