Connexxion, taxi, taxibus, leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Bodegraven-Reeuwijk naar Connexxion

Connexxion Taxiservices BV heeft de aanbesteding van het leerlingenvervoer in Bodegraven-Reeuwijk gewonnen. Met ingang van 1 augustus 2011 verzorgt het taxibedrijf dit taxivervoer in de gemeente voor de komende zes jaar.

Daarmee wordt afscheid genomen van Taxi Hoogenboom en Taxi Bakker. Deze lokale taxivervoerder, die al 43 jaar het leerlingenvervoer verzorgt in Bodegraven, wordt bij voorbaat uitgesloten van de aanbesteding voor het leerlingenvervoer in diezelfde gemeente omdat hij geen referenties kan overleggen van een andere gemeente.

Taxivervoer

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk laat weten er vertrouwen in te hebben dat Connexxion het vervoer met dezelfde aandacht gaat verzorgen als tot nu toe is gedaan door Hoogenboom en Bakker.

Het leerlingenvervoer is aan Connexxion Taxi Services BV gegund na een Europese aanbestedingsprocedure. De nieuwe vervoerder kwam als beste uit de bus op basis van de combinatie van prijs en vooraf in de aanbesteding opgestelde kwaliteitseisen. Wethouder Wendy Verkleij: “Door Connexxion Taxi services BV is een goede aanbieding neergelegd en wij zien daarom de samenwerking met vertrouwen tegemoet.”

Wagenpark

Voor Hoogenboom zijn de gevolgen groot. Zeventien van de 65 medewerkers verliezen hun baan, het wagenpark krimpt en de verhuizing naar Rijnhoek wordt moeilijker. Dit terwijl het huidige pand al is verkocht.

Deze week zijn alle ouders geïnformeerd dat Connexxion Taxiservices het vervoer na de zomervakantie gaat verzorgen. In de week voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen ouders de informatie over de tijden waarop hun kinderen worden opgehaald en thuisgebracht.

Lees ook: Vaste leerlingenvervoerder uitgesloten van aanbesteding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Leerlingenvervoer Bodegraven-Reeuwijk naar Connexxion”

UTAX taxicentrale|25.06.11|16:11

Zo gaat dat in Taxi-land, naar drieënveertig jaar trouwe dienst …