regiotaxi, Gelderland, taxichauffeur, passagier

Provincie Gelderland wil passagiers van Regiotaxi in de bus

ARNHEM – De provincie Gelderland wil dat Wmo-pashouders meer met het openbaar vervoer gaan reizen in plaats van met de Regiotaxi. De provincie is daarom een campagne gestart om Gelderlanders te wijzen op de verbeterde reismogelijkheden van bus en trein.

Gelderland werkt samen met gemeenten en vervoersbedrijven aan de toegankelijkheid van bussen, treinen, haltes en stations. Haltes zijn aangepast en de bussen veranderd. Hierdoor kunnen reizigers gelijkvloers instappen en zijn er speciale zitplaatsen voor mensen die slecht ter been zijn.

Bussen en treinen

Ook zijn er speciale opritten, brede doorgangen, opstelplaatsen met stopknop en een gordel voor rolstoelgebruikers. Voor blinden en slechtzienden zijn bij veel haltes geleidelijnen aangelegd. Bussen en treinen zijn voorzien van opvallend gekleurde handgrepen zodat deze beter waarneembaar zijn voor mensen met een visuele handicap.

Iedereen met een Wmo-vervoerspas van regiotaxi Gelderland krijgt een informatiepakket toegestuurd met daarin een brochure waarin alle wijzigingen worden uitgelegd. Ook krijgt men een uitnodiging voor de informatiebijeenkomsten die binnen de provincie worden gehouden. Daar wordt meer uitleg gegeven over de mogelijkheden die toegankelijk openbaar vervoer hen biedt en kan men hulp krijgen bij het aanvragen van de OV-chipkaart.

OV-chipkaart

Als extra aanmoediging om bus of trein uit te proberen, krijgen mensen met een Wmo-vervoerspas een gratis OV-chipkaart aangeboden met tien euro saldo. Een aanvraagformulier wordt bij het informatiepakket meegestuurd. Er zijn maximaal vijftienduizend kaarten beschikbaar, zo meldt de Stentor.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Provincie Gelderland wil passagiers van Regiotaxi in de bus”

Bert|30.06.11|22:39

Zorgen de vervoerbedrijven ook voor een taxi om de mensen bij de bushalte of station te krijgen? De meeste mensen die met de regio taxi reizen zijn niet meer instaat om die afstanden te over bruggen. Zij hebben niet voor niets een w.m.o. pas gekregen. Belachelijk dat de mensen die niet of bijna niet weerbaar zijn gepakt worden terwijl de provinciale en of gemeente bestuurders een partikuliere auto met chauffeur tot hun beschikking hebben.