schooltaxi, leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Bommelerwaard naar drie taxibedrijven

ZALTBOMMEL – Vervoersbedrijven Van Driel, Van Haaften en een combinatie van Van Haaften en Juijn verzorgen het leerlingenvervoer in de Bommelerwaard vanaf schooljaar 2011/2012. Dit is de uitkomst van een gezamenlijke Europese aanbesteding van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.

De komende drie schooljaren nemen de vervoersbedrijven het leerlingenvervoer voor hun rekening. De Bommelerwaardse gemeenten hebben de mogelijkheid om het contract met twee schooljaren te verlengen.

Aanbesteding

Alle routes van het leerlingenvervoer zijn opnieuw aanbesteed na het faillissement van IJsselsteden. Vervoerservice Van Driel en Taxi Munckhof namen de vrijgekomen routes tot de zomervakantie over, maar dit was een noodoplossing.

De cliƫntenraad leerlingenvervoer heeft mee kunnen denken en een adviserende rol gehad bij de aanbesteding, zo meldt de gemeente. Ook met het nieuwe vervoerscontract blijft de cliƫntenraad leerlingenvervoer de belangen behartigen van ouders en verzorgers en de gemeenten adviseren.

Klanttevredenheidsonderzoek

Eind 2011 starten de gemeenten ook met een klanttevredenheidsonderzoek onder de ouders en verzorgers. Daarnaast controleert een onafhankelijke deskundige partij de uitvoering van het leerlingenvervoer. Driemaal per jaar ontvangen de gemeenten een rapport met de uitkomsten.

Vervoerservice Van Driel rijdt naar Zaltbommel en Eindhoven en Van Haaften brengt de leerlingen naar Almkerk. De combinatie Van Haaften & Juijn rijdt op het merendeel van de bestemmingen. Dit zijn Barendrecht, Boxtel, Den Bosch, Doorn, Druten, Ede, Gorinchem, Groesbeek, Heusden, Kesteren, Oss, Nijmegen, Rosmalen, Rotterdam, St. Michielsgestel, Tiel, Tilburg, Vught, Werkendam en Zeist.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.