regiotaxi, taxichauffeur, passagier, deeltaxi

Inkomens- en kilometergrens voor Regiotaxi Oosterschelde

GOES – De zeven gemeenten in de Oosterschelderegio gaan bezuinigen op het gebruik van de Regiotaxi. Gebruikers van de regiotaxi krijgen vanaf 1 januari 2012 te maken met een inkomens- en kilometergrens.

De maatregelen die de gemeenten nemen zijn een eerste stap om de aankomende (forse) rijkskortingen op het Wmo-budget op te vangen. Alle pashouders worden per brief op de hoogte gesteld van de maatregelen.

Kilometergrens

Eén van de maatregelen is dat pashouders vanaf 1 januari per jaar niet meer dan tweeduizend kilometer tegen het lage tarief kunnen reizen. Daarboven geldt een kostendekkend tarief van 1,30 euro per kilometer, zo meldt de PZC.

Ook wordt met ingang van volgend jaar een inkomensgrens toegepast. Pashouders met een inkomen van meer dan anderhalf keer het bijstands- of aow-niveau kunnen dan niet meer reizen tegen het huidige tarief van de regiotaxi, maar betalen een (kostendekkend) tarief van 1,30 euro per kilometer.

Wmo-vervoer

Regiotaxi-Oosterschelde is een vervoersvoorziening voor mensen die op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van de gemeente een indicatie hebben gekregen. Daarnaast kunnen ook mensen die niet voor het gewone Wmo-vervoer in aanmerking komen, maar wel problemen hebben met reizen er gebruik van maken en doet de regiotaxi na 19.00 uur dienst als aanvullend openbaar vervoer.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.