Connexxion, Sprinter, taxi, taxibus

Bejaarden gaan fors meer betalen voor Regiotaxi Twenterand

65-Plussers uit de gemeente Twenterand gaan meer betalen voor de Regiotaxi. Vanaf 1 augustus reizen alleen nog maar Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking voor een gereduceerd tarief. Ook wordt het aantal maximale zones voor wmo’ers op jaarbasis verminderd. De voorziening wordt hiermee terug gebracht tot de minimale wettelijke taak.

Parallel aan dit besluit heeft de Europese aanbesteding Regiotaxi gelopen. De uitvoering van de Regiotaxi is gegund aan Connexxion per 1 juli.

Regiotaxipas

Voor Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking geldt dat zij recht houden op een Regiotaxipas. Echter, het aantal zones wordt bijna gehalveerd van 700 naar 400 op jaarbasis. Dit aantal zones is niet willekeurig gekozen, maar is gebaseerd op de Wmo-mobiliteitsnorm volgens de geldende rechtspraak.

De vermindering van het aantal zones voor Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking gaat medio augustus in. Vijfenzestigplussers en minima met een Regiotaxipas zijn hierover in week 26 ingelicht. Wmo-ers met een Regiotaxipas krijgen uiterlijk medio augustus een bericht van de gemeente over de wijziging.

OV-tarief

De bezuiniging houdt in dat minima en vijfenzestigplussers met ingang van 1 augustus 2011 geen recht meer hebben op een Regiotaxipas. Wel kunnen zij gebruik maken van de Regiotaxi, maar dan tegen het geldende OV-tarief. Voor de tarieven zie www.regiotaxitwente.nl.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.