leerlingenvervoer, schooltaxi, taxibus, taxi

Neerijnen bezuinigt op interlokaal leerlingenvervoer

NEERIJNEN – Ook de gemeente Neerijnen gaat bezuinigen op het leerlingenvervoer. Vooral kinderen die zelf kiezen om buiten te gemeente basisonderwijs te volgen, bijvoorbeeld vanwege geloof, zijn de dupe.

De gemeente gaat 15 procent (5.000 euro) bezuinigen op die kosten zo is vastgesteld.

Geloof

In de gemeente Neerijnen gaat het om twintig tot dertig kinderen die bijvoorbeeld elders naar een Vrije School gaan of naar een school met een specifieke geloofs-achtergrond.

Er wordt gekeken of een school naar waar dan überhaupt vergoed moet worden, als er eenzelfde soort school met eenzelfde identiteit dichterbij is. Dit soort bijdragen van de gemeente zijn overigens niet inkomensafhankelijk. De gemeente is wel verplicht om het te organiseren.

Bezuiniging

De bezuiniging zal in geen geval leerlingen treffen die noodgedwongen, vanwege een beperking, buiten de gemeente onderwijs moeten volgen, zo heeft het Neerijnense college besloten.

Kinderen met een handicap worden thuis opgehaald met een busje of taxi en dat gaat niet veranderen. In Neder-Betuwe heeft het besluit om te gaan werken met centrale halteplaatsen voor deze doelgroep tot veel commotie geleid.

Reistijd

De gemeente gaat eerst proberen om efficiënter te werk te gaan voor deze doelgroep, door te kijken naar andere ophaalroutes, zegt wethouder Rian Verwoert. Langere reistijden zijn voor deze groep niet uit te sluiten.

Eerder al werd bekend dat Neerijnen 10.000 euro bezuinigt op vervoer naar gymzalen voor scholieren uit Est, Neerijnen en Tuil. Scholen uit die dorpen zonder gymzaal krijgen geld en mogen kiezen wanneer ze een bus huren, gaan fietsen naar een buurdorp of in eigen dorp buiten sporten, zo meldt de Gelderlander.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.