rolstoeltaxi, taxibus, passagier, taxichauffeur

Putten houdt vast aan eigen Wmo-vervoerder Taxi Buter

PUTTEN – Taxi Buter blijft vanaf 2013 het Wmo-vervoer in Putten verzorgen. De gemeente is zo tevreden over het taxibedrijf, dat ze niet aanhaakt bij de Regiotaxi Gelderland. Het Puttense college van BenW en de gemeenteraad vinden de eigen vervoerder kwalitatief goed en individueel gericht.

De provincie Gelderland had er voor de huidige contractperiode mee ingestemd dat Putten alleen voor het OV-deel meedoet. De gemeente moest zich dat tijdens deze contractperiode uitspreken over toetreding tot het Wmo-deel.

Openbaar Vervoer

Putten schakelt al sinds 1994 Buter in voor vervoer van mensen die door problemen of een beperking niet meer zelf kunnen rijden of het openbaar vervoer kunnen nemen. De samenwerking werd in 2003 verlengd en is nu opnieuw door de gemeenteraad bekrachtigd.

De provincie Gelderland is begin 2009 gestart met collectief vervoer via Regiotaxi Gelderland. Dit vervoer is toegankelijk voor zowel burgers met als zonder beperking. Putten is in 2009 alleen voor het openbaar vervoer-deel toegetreden, het Wmo-vervoer bleef in eigen beheer.

Regiotaxi Gelderland

Nu Putten opnieuw voor een eigen aanpak heeft gekozen en niet aanhaakt bij de regiotaxi, heeft dit wel consequenties, zegt beleidsmedewerker Frank Beurs van de provincie Gelderland in de Stentor. “Het gevolg is dat nu ook het openbaar vervoer-deel van de regiotaxi in Putten zal verdwijnen.” Puttenaren gebruiken de regiotaxi overigens nauwelijks voor openbaar vervoer.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.