regiotaxi, taxi, taxichauffeur, passagier

Putten wil toch ov-deel van Regiotaxi Gelderland behouden

PUTTEN – Het Puttense college van b en w hoopt dat de regiotaxi ook in 2013 voor openbaar vervoersritten in Putten behouden blijft. Ze gaat daarover in overleg met de provincie Gelderland.

Putten maakt sinds 2009 gebruik van de openbaar vervoerstaken van de Regiotaxi Gelderland, maar laat de regiotaxi geen Wmo-ritten uitvoeren.

Regiotaxi Gelderland

De provincie Gelderland ging destijds akkoord met die ‘halve deelname’ aan de regiotaxi. Nu de gemeenteraad van Putten opnieuw gekozen heeft voor Taxi Buter als wmo-vervoerder, verwacht beleidsmedewerker Frank Buurs van de provincie Gelderland dat Putten niet opnieuw maar half kan meedoen. Dat zou betekenen dat de openbaar vervoersritten van de regiotaxi voor Puttenaren vanaf 2013 komen te vervallen.

Het college van Putten wil dit OV-deel echter graag behouden. Tegenover de commissie Samenleving verklaarde wethouder Ard Kleijer dat – wanneer de provincie zou vinden Putten dan ook maar geen openbaar vervoerstaken van de regiotaxi meer moet afnemen – het college daarover nader met de commissie wil overleggen.

Openbaar Vervoer

Hoewel uit cijfers blijkt dat er in Putten weinig gebruik wordt gemaakt van de regiotaxi voor openbaar vervoer wil Kleijer toch proberen de vervoersvorm te behouden voor niet-wmo’ers, zo meldt de Stentor.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.