klantenservice, telefooncentrale

‘Lokale telefooncentrale voor Regiotaxi Oosterschelderegio’

GOES – De regiotaxi in de Oosterschelderegio moet straks een eigen telefooncentrale krijgen. Doel is die te bemensen met Zeeuwen. Het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio wil deze eis laten opnemen in de nieuwe aanbesteding.

Een lokale contrale zou het aantal fouten over onder meer verkeerde adressen en te laat arriverende taxi’s moeten verminderen.

Telefooncentrale

In het verleden waren er veel klachten over gebrekkige service. Volgens de SWVO bezit een landelijke telefooncentrale onvoldoende kennis van de regio. Inmiddels voldoet huidige vervoerder Connexxion wel aan de eis dat de taxi’s in 95 procent van de gevallen op tijd moeten zijn.

“We onderzoeken nog of we een zelf een centrale in het leven moeten roepen of aanhaken bij de Zeeuwse-Vlaamse centrale”, zegt SWVO-beleidsadviseur Peter Verburg in de PZC.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.