rolstoeltaxi

Aanbesteding deeltaxi Son en Breugel uitgesteld

SON EN BREUGEL – De aanbesteding van de deeltaxi in Son en Breugel uitgesteld omdat de gemeente eerst wil bekijken hoe er bezuinigd kan worden. Daardoor verzorgt Taxi Jansen uit Nuenen het vervoer van ouderen en WMO’ers drie maanden langer, tot 1 april 2012.

Het college van B en W heeft tot uitstel besloten omdat eerst het gebruik van de deeltaxi geevalueerd dient te worden. 

De gemeente wil bezuinigen omdat de kosten van de deeltaxi de afgelopen jaren fors zijn gestegen.

Inkomensgrens

De gemeente wil bijvoorbeeld bepaald hebben of ze voor gesubsidieerde ritten de leeftijdsgrens optrekt van 65 naar 75 jaar en of er een inkomensgrens (twee keer minimuminkomen) komt. Als dat niet bekend is, weten bedrijven die inschrijven niet zeker hoeveel reizigers ze gaan vervoeren. Dat bemoeilijkt de aanbesteding.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.