rechtbank

180 uur werkstraf voor taxichauffeur na veroorzaken ongeluk

Een 42-jarige taxichauffeur uit Geldermalsen is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke rij-ontzegging van 12 maanden met een proeftijd van 2 jaar. Hij heeft volgens de rechtbank schuld aan een door hem veroorzaakt ongeluk met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

De rechtbank ziet af van een onvoorwaardelijke rij-ontzegging, omdat de man het rijbewijs voor zijn werk nodig heeft. Ter compensatie legt de rechtbank wel een hogere werkstraf op dan geëist door de officier van justitie.

Taxi

De rechtbank is van oordeel dat het ongeval aan grove schuld van de man is te wijten, omdat hij met zijn taxi op de verkeerde weghelft was terecht gekomen, waar een frontale botsing met een tegenligger plaatsvond.

De taxichauffeur geraakte op de verkeerde weghelft, omdat hij te laat reageerde op een afremmende vrachtauto vóór hem en – om een aanrijding met de vrachtauto te voorkomen – uitweek naar de andere weghelft. De bestuurster van de tegenligger raakte zwaar gewond.

Taxichauffeur

Justitie had tegen de 42-jarige taxichauffeur een werkstraf van 120 uur, plus 12 maanden rijverbod waarvan de helf voorwaardelijk, geëist voor het veroorzaken van het auto-ongeluk.

Lees ook: Werkstraf en rijverbod geëist tegen taxichauffeur na ongeluk

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.