regiotaxi, taxi, passagier, taxichauffeur

Onrust gebruikers Regiotaxi Oosterschelde over bezuiniging

ZIERIKZEE – Gebruikers van de Regiotaxi Oosterschelderegio vrezen de aangekondigde bezuiniging. Hierbij gaat een kwart van de passagiers vanaf volgend jaar 1,30 euro per kilometer betalen, in plaats van de huidige 18 cent. Ook geldt dan een kilometergrens van 2000.

Het Platform voor mensen met een beperking heeft al een handtekeningenactie gehouden.

Verhoging

“Een verhoging van 700 procent”, zegt Harry Thijsse van het Platform voor mensen met een beperking in de PZC. Een rit van Burgh-Haamstede naar bijvoorbeeld hartje Zierikzee kost nu nog ongeveer 3,40. Straks gaat hetzelfde ritje ruim 20 euro kosten.

De mensen die volgend jaar nog wel onder het oude tarief vallen, krijgen een maximum van 2000 kilometer per jaar. Daarna moet ook het hoge tarief worden betaald.

Kilometer

“Maar er zijn er zat die een, twee keer per week naar Goes moeten. Dan zit je snel aan die 2000 kilometer”, aldus bestuurslid Johan Bax. Een retourtje Goes vanuit Zierikzee is ongeveer 50 kilometer.

De maatregelen die de gemeenten nemen zijn een eerste stap om de aankomende (forse) rijkskortingen op het Wmo-budget op te vangen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Onrust gebruikers Regiotaxi Oosterschelde over bezuiniging”

Kees van Oorschot|18.08.11|11:59

Waar halen ze het bedrag van € 1,30 vandaan?
Echt weer vanachter een bureau geregeld?
Moeten de gemeentes hier ook nog op verdienen?