Taxi Witteveen stapt deels over op groen gas

Taxi Witteveen gaat vanaf volgende week 45 wagens op groen gas inzetten voor het leerlingenvervoer in de regio Leeuwarden en Boarnsterhim. Het gaat om 10 personenauto’s, 30 taxibussen en 5 rolstoelbussen. Met de nieuwe vloot heeft Witteveen definitief  voor duurzaam rijden gekozen.

“Het was ook wel een eis van de gemeente Leeuwarden dat we groen zouden gaan rijden”, laat Ronald Lenters van Taxi Witteveen eerlijk weten.

“Als commercieel bedrijf kiezen we voor de beste optie en als dat op dit moment groen gas is, zijn meer partijen tevreden, nietwaar.”

Actieradius

Leeuwarden wil in 2020 de stad gevrijwaard hebben van het gebruik van fossiele brandstoffen. Of dat een haalbare kaart is waagt Lenters te betwijfelen. “Het streven is mooi maar je weet nooit wat de markt gaat doen.”

Taxi Witteveen sluit niet uit dat het in de toekomst ook elektrisch gaat rijden. ”Nu duurt het opladen nog te lang en is de actieradius te klein, maar als er betere accu’s komen dan is het het overwegen waard.”

Voor de 45 nieuwe wagens zijn in de regio 7 vulpunten voor aardgas. Dat is volgens Lenters ruim voldoende.

Fred Kramer

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.