PVV wil fraude met leerlingenvervoer bestraft zien

De PVV wil dat islamitische scholen die fraude hebben gepleegd met onder meer de bekostiging van het leerlingenvervoer alsnog worden bestraft. Nu is er slechts in één geval overgegaan tot strafrechterlijke vervolging. Met andere overtreders is een betalingsregeling getroffen. 

Eén van de scholen waar geld misbruikt zou zijn is de Al- Imam basisschool in Almere. Bij de overkoepelende stichting  zijn vraagtekens ontstaan over de uitgave van 750.000 euro.

Leerlingenvervoer

Het geld zou onder meer gebruikt zijn voor leerlingenvervoer en onnodig personeel. De onrechtmatige uitgave zou door het bestuur van de stichting zelf aan het licht zijn gebracht.

Verduisterd

In totaal zou er door verschillende schoolbesturen bij elkaar zo’n 4,6 miljoen euro
zijn verduisterd, dan wel onrechtmatig zijn uitgegeven. De PVV vreest dat de scholen het geld terug gaan betalen uit de reserves van de scholen, dat zou de kwaliteit van het onderwijs schaden.

Ministeries

De PVV pleit er bij de ministers voor om de openstaande bedragen op de bestuurders zelf te verhalen en hen ook een boete te geven, zodat leerlingen en leraren niet de dupe worden. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld in de Tweede kamer aan de betrokken ministeries van Onderwijs en Justitie.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “PVV wil fraude met leerlingenvervoer bestraft zien”

roos|07.09.11|18:15

Alle scholen waar fraude is gepleegd moeten worden aangepakt. Nu is het echter zo dat een schoolbestuur verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen als orgaan binnen een stichting. ” Daders persoonlijk aanpakken is niet mogelijk, ook vanwege het feit dat de fraudeurs elkaar de Zwarte Piet zullen toespelen en allemaal hun eigen daden zullen ontkennen. Heeft de PVV dit echt zelf bedacht of heeft iemand van deze stichting connecties met de PVV???

gewoon...een moeder|08.09.11|10:13

Een goede zaak dat fraudeurs in deze worden aangepakt! 4,6 miljoen euro?
terugdokken die hap, en vervolgens de verordening leerlingenvervoer weer terugdraaien naar zn oorspronkelijke vorm, omdat terugvordering van dit bedrag de bezuinigingstermijn aardig verkort!!! In principe zijn de goeien ( kinderen die nu geen vervoer meer krijgen door bezuinigingen) weer de dupe van de kwaaien( de fraudeurs uit weer die bepaalde hoek die toch al genoeg wordt toegestopt en dan nog niet genoeg heeft )