Son en Breugel gaat snijden in deeltaxi ouderen

De gemeente Son en  Breugel gaat de voorwaarden voor oudere burgers die van de deeltaxi gebruik willen maken bijstellen. Senioren en gebruikers met een WMO-indicatie moeten voortaan zelf een bijdrage betalen. Ook wordt de leeftijdsgrens om met een bepaald voordeel de deeltaxi te gebruiken naar 80 opgeschroefd.

Het succes van de deeltaxi voor ouderen in Son en Breugel begint bij de gemeente behoorlijk in de papieren te lopen. ”Dit jaar alleen al zijn de kosten verdubbeld tot 200.000 euro”, laat wethouder Robert Visser in het ED weten.

Vergrijzing

Ook de toenemende vergrijzing van de burgers in de gemeente zou wat het deeltaxi-gebruik betreft sterk op de begroting drukken. Visser wil daarom de oude afspraken over het gebruik van de deeltaxi herzien. Naast het verhogen van de leeftijdsgrens gaat  de eigen bijdrage aan de deeltaxi pas in vanaf een inkomen van anderhalf keer de bijstandsnorm.

Voorstel

Het voorstel zal op 29 september in de gemeenteraad worden behandeld. Bij goedkeuring gaan de nieuwe regels vanaf 1 januari 2012 gelden.

Lees ook: Aanbesteding deeltaxi Son en Breugel uitgesteld.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.