rolstoeltaxi, taxibus

ZCN Totaalvervoer wint aanbesteding Meertaxi

HOOFDDORP – ZCN Totaalvervoer (Biosgroep) heeft de aanbesteding van de Meertaxi (Wmo-vervoer) in de gemeente Haarlemmermeer gewonnen. Zij neemt per 1 januari 2012 het vervoer over van VZA. De gemeente sluit een contract met ZCN voor 4 jaar, met de mogelijkheid om dat een of twee jaar te verlengen.

Bij de aanbesteding heeft de gemeente de kwaliteit voor 70% mee laten wegen, en de prijs voor 30%. De Biosgroep gaat de Meertaxi besturen vanuit een vestiging in Hoofddorp.

Budget

Volgens wethouder Steffe Bak (Welzijn en Sociale Zaken) gaat de overgang naar een nieuwe vervoerd niet gepaard met een bezuiniging. “Wij werken aan een soepele overgang naar de nieuwe vervoerder. We doen dat binnen het beschikbare budget, waar we niet op bezuinigd hebben.”

De afhandeling van klachten wordt onafhankelijk, terwijl eventuele kosten voor de afhandeling van gegronde klachten voor de vervoerder zijn. Het aantal ritten dat op tijd moet zijn wordt verhoogd van 94 naar 96%. Ook kunnen ritten voor groepsactiviteiten, bijvoorbeeld het aangepast sporten, meer prioriteit krijgen.

Taxichauffeur

Desgewenst begeleidt de chauffeur met ingang van volgend jaar reizigers altijd van en naar de voordeur of de ingang van een verzorgingshuis. Daarnaast geldt dat klanten van Meertaxi standaard worden teruggebeld vóórdat de taxi voor de deur staat. Voor het vervoer van halte naar halte breidt de gemeente de dienstverlening uit met 6 nieuwe haltes. Bij sommige bestaande haltes wordt het aantal toegestane verbindingen uitgebreid.

Om deze verbeteringen binnen het bestaande budget voor Meertaxi voor elkaar te krijgen, heeft de gemeente de groep reizigers en het aantal af te leggen kilometers beperkt. Vanaf volgend jaar krijgen mensen van 70 jaar en ouder de Meertaxipas niet meer automatisch alleen op basis van hun leeftijd.

Wmo-loket

Willen zij toch de pas ontvangen, dan kunnen de ouderen contact opnemen met het Wmo-loket om te kijken of ze een pas kunnen blijven ontvangen. De indicatie voor een Meertaxipas is, aldus de wethouder, vrij eenvoudig en vindt over het algemeen telefonisch plaats.

Het maximum aantal kilometers per passagier wordt overigens beperkt tot 2000 per jaar.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.