Regiotaxi De Vallei

Regiotaxi De Vallei: ‘Chauffeurs Bestax zijn welkom’

Regiotaxi De Vallei wil alle taxichauffeurs van Bestax voor wie ontslag dreigt overnemen tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden, maar dan wel met een tijdelijk contract in plaats van onbepaalde tijd. Ook kan iedereen fulltime werken indien gewenst. Dat zegt Martijn Kersing, directeur van De Vallei.

Er wordt volgens hem verder niet geselecteerd op ervaren duurdere of goedkopere chauffeurs.

CAO Taxivervoer

“Het salaris staat niet ter discussie. We betalen iedereen conform de CAO Taxivervoer. Want ervaren chauffeurs zijn weliswaar duurder, maar hebben minder opleiding nodig. Aan die kant besparen we dan weer”, licht Kersing toe.

Hij snapt dat het voor chauffeurs vervelend is dat een contract voor onbepaalde tijd omgezet wordt in een tijdelijk contract. Maar wil hiermee het bedrijfsrisico verminderen. “Dat geeft ons straks meer ruimte.”

Regiotaxi

De Vallei verschilt van mening met Bestax en de vakbonden dat de overgang niet valt onder de CAO-bepaling dat minimaal 75% van de chauffeurs tegen exact dezelfde arbeidsvoorwaarden overgenomen moet worden. Volgens De Vallei is het artikel niet van toepassing, omdat het vervoer van Regiotaxi Eemland en Heuvelrug bij dezelfde contractpartij blijft na de nieuwe aanbesteding. Er wordt alleen van onderaannemer gewisseld.

“Het zou uiteindelijk gaan om een groep van 55 taxichauffeurs die onder de regeling vallen. Wij zijn op zoek naar goede taxichauffeurs, dus nemen wij ze graag over tegen dezelfde voorwaarden. Maar dan wel voor een jaar”, aldus Kersing.

Bart Pals

Lees ook: Geen CAO-bescherming tegen ontslag 100 taxichauffeurs Bestax

Lees ook: FNV: Utrecht moet ingrijpen in kwestie Bestax-chauffeurs

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Regiotaxi De Vallei: ‘Chauffeurs Bestax zijn welkom’”

007|15.09.11|19:06

bij een nieuwe aanbesteding is de winnaar die eruit komt verplicht om de contracten van de onderaannemer over te nemen en door te laten lopen zoals ze bij hun oude werkgever gecontracteerd staan. je mag een contract voor onbepaalde tijd niet afbreken en een 1 jaar contract aanbieden. Volgens horen zeggen was het namelijk ook iets wat bij de aanbesteding werd gezegd dat het personeel van de onderaannemer een baanaanbod zou krijgen maar dat de contracten en alle voorwaarden het zelfde zijn.

Arjan Blok|18.09.11|13:59

ik heb bij bestax een contract voor onbepaalde tijd, dit was een voorwaarde van mij om toen al bij de bestax te. Ik vindt dat Regiotaxi de vallei B.V. dit gewoon moet over nemen.

Arjan Blok