regiotaxi, taxibus, taxichauffeur

Regiotaxi en leerlingenvervoer Noord-Groningen dik in orde

Klanten waarderen Regiotaxi Noord-Groningen met een 7,6, zo blijkt uit onderzoek van de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, De Marne, Ten Boer en Winsum. 82% van de reizigers is tevreden tot zeer tevreden over de stiptheid, de veiligheid van het vervoer en de chauffeurs van de vervoerscombinatie UVO en Van Dijk.

Wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond is voorzitter van het bestuurlijk overleg collectief personenvervoer Noord-Groningen. Over Regiotaxi en de onderzoeksresultaten is hij positief.

Regiotaxi

“Regiotaxi is een belangrijk vervoermiddel in Noord-Groningen. Een op de drie reizigers gaf in het onderzoek aan geen andere vervoersmogelijkheid te hebben dan de Regiotaxi. Goed openbaar vervoer zoals de Regiotaxi is dus heel belangrijk in onze gemeenten.”

In 2008 was het eerste klanttevredenheidsonderzoek over de Regiotaxi. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn in de kwaliteit van het vervoer. Het vervoer is zelfs zo goed uitgevoerd dat de gemeenten dit jaar voor het eerst een bonus kunnen uitkeren aan de vervoerder. Wat volgens de reizigers beter kan, is de informatievoorziening door de telefooncentrale. Reizigers worden niet altijd gebeld als de taxi eerder of later komt.

Leerlingenvervoer

De acht gemeenten hebben ook onderzocht of ouders tevreden zijn over het leerlingenvervoer door UVO-Van Dijk. Dat blijkt het geval. De bussen zijn veilig, de leerlingen komen meestal op tijd op school en weer thuis en de ouders hebben veel waardering voor de chauffeurs en medewerkers van de telefooncentrale.

De vervoerders scoorden hierop een 8,3. De gemeenten zelf doen het ook goed in de ogen van de ouders. Zij krijgen een 7,7 voor informatievoorziening, bereikbaarheid en het afhandelen van een aanvraag.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.