regiotaxi, twente

Nieuwe overeenkomst Regiotaxi Twente start 1 oktober

De nieuwe overeenkomst Regiotaxi Twente gaat vanaf 1 oktober 2011 gaat van start. Taxi Brookhuis Personen BV uit Oldenzaal blijft de ritten uitvoeren voor de gemeente Dinkelland, maar vanaf 1 oktober in eigen beheer en niet meer als onderaannemer van Connexxion Taxi Services.

Voor de gebruikers van de Regiotaxi zal deze overgang daarom bijna geruisloos zijn. Behalve dat de vervoerder gelijk blijft, blijft ook het bekende telefoonnummer voor het aanvragen van de ritten hetzelfde (0900-1814).

Regiotaxi Twente

Op 1 februari 2010 de ritlengte van Regiotaxi Twente in heel Twente is vastgesteld op maximaal 7 OV-zones. Hiervan worden 5 OV-zones door de Twentse gemeenten gesubsidieerd. Voor de 6e en 7e OV-zone is een commercieel tarief ingesteld.

De gemeente Dinkelland is de 6e en 7e OV-zone naar enkele specifieke bestemmingen binnen Twente wel blijven subsidiëren totdat de nieuwe overeenkomst van start gaat. Dat betekent dat vanaf 1 oktober 2011 ook de gemeente Dinkelland de 6e en 7e OV-zone voor ritten naar specifieke bestemmingen niet meer subsidieert.

Valys

Voor reizigers met een mobiliteitsbeperking is er een landelijke vervoersvorm Valys. Valys is bedoeld voor de langere sociaal-recreatieve uitstapjes. Passagiers reizen met Valys voordeliger vanaf 5 OV-zones. Daarvoor is wel een Valys-pas nodig, zo meldt de gemeente Dinkelland.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.