ongeluk, taxibus, trein

Taxichauffeur zwaar gewond na botsing met trein in Ruurlo

RUURLO – Eent taxichauffeur van de Regiotaxi Gelderland is donderdagochtend zwaar gewond geraakt toen zijn taxibus op een onbewaakte spoorwegovergang in Ruurlo werd gegrepen door een passerende trein. Er zaten geen passagiers in de taxi.

Volgens ooggetuigen zou het busje ‘een paar honderd meter’ door de trein zijn meegesleept en is de ravage enorm, zo meldt de Gelderlander.

Taxibus

In de trein is niemand van de ongeveer zeventig reizigers gewond geraakt.  De taxibus zat lange tijd vast onder de locomotief van de trein. De chauffeur kon na drie kwartier uit zijn benarde positie worden bevrijd en per ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Hij is bij het aanrijden van de spoorwegovergang mogelijk verblind geraakt door de laagstaande zon, maar dat moet nog uit nader onderzoek blijken.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Taxichauffeur zwaar gewond na botsing met trein in Ruurlo”

ACF Sierts|29.09.11|22:00

Het in diverse media overgenomen bericht (ik citeer) “De taxibus zat lange tijd vast onder de locomotief van de trein” is evident onjuist. Ten eerste is er helemaal geen sprake van een locomotief, ten tweede wijzen alle foto’s en feiten erop dat de veiligheidsvoorzieningen in zowel de Mercedes Sprinter (kooiconstructie, side-airbags etc) als op de voorzijde van de trein hun werk zo goed mogelijk hebben gedaan. Een klein geluk bij een ernstig ongeluk…

Maurice|30.09.11|18:23

De chauffeur is ook niet door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar met de traumahelicopter.
Ik ben erg blij dat onze collega er levend uit is gekomen!
Hij maakt het naar omstandigheden redelijk wel nu!

Maurice|04.10.11|18:07

Herstel;
Hij is dus wel met de ambu naar het ziekenhuis gebracht.
Het was al met al een zwarte dag, maar met een gouden randje, gezien de afloop.

H. Christoffel zij geprezen!! (beschermheilige der reizigers)