aanbesteding

Hulp bij aanbestedingen: Beleidskader Leerlingenvervoer

Het Kennisplatform voor Verkeer en Vervoer heeft onder meer samen met PIANOo het Beleidskader Leerlingenvervoer opgesteld. Het beleidskader leerlingenvervoer is een handreiking om standpunten te bepalen en de juiste keuze te maken voorafgaand aan het bestek.

Werd er eerst gedacht aan een voorbeeldbestek voor het leerlingenvervoer, het uiteindelijke resultaat plaatst inkopers al vooraan in het proces.

Inkopers

Maar al te vaak worden inkopers pas aan het eind van een aanbesteding bij het proces betrokken. Hun taak is dan te regelen wat besloten is. “Het is belangrijk dat inkopers al voor het begin van de aanbesteding met beleidsmakers om tafel zitten”, meent Kees Tazelaar, projectleider Inkoop en Aanbesteden bij PIANOo.

“Zo kunnen ze helpen om standpunten te bepalen door aan te geven wat dat voor de organisatie betekent. Bijvoorbeeld hoe je inspraak regelt voor belangenorganisaties. Of er begeleiders mee mogen. Moeten winterbanden verplicht worden? Welke consequenties heeft een bepaalde keuze? Het is beter om dat vooraf inzichtelijk te krijgen dan dit aan het eind klakkeloos te regelen. Het is een andere manier van werken.”

Bestek

Het beleidskader leerlingenvervoer is te bestellen via het Kennisplatform voor Verkeer en Vervoer (KpVV) en via PIANOo.Ook zijn het beleidskader en een fictief beleidskader digitaal beschikbaar op de website van ‘Naar beter contractvervoer’. Het fictieve beleidskader is bedoeld om inzichtelijk maken hoe een ingevuld beleidskader eruitziet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Hulp bij aanbestedingen: Beleidskader Leerlingenvervoer | TaxiPro
aanbesteding

Hulp bij aanbestedingen: Beleidskader Leerlingenvervoer

Het Kennisplatform voor Verkeer en Vervoer heeft onder meer samen met PIANOo het Beleidskader Leerlingenvervoer opgesteld. Het beleidskader leerlingenvervoer is een handreiking om standpunten te bepalen en de juiste keuze te maken voorafgaand aan het bestek.

Werd er eerst gedacht aan een voorbeeldbestek voor het leerlingenvervoer, het uiteindelijke resultaat plaatst inkopers al vooraan in het proces.

Inkopers

Maar al te vaak worden inkopers pas aan het eind van een aanbesteding bij het proces betrokken. Hun taak is dan te regelen wat besloten is. “Het is belangrijk dat inkopers al voor het begin van de aanbesteding met beleidsmakers om tafel zitten”, meent Kees Tazelaar, projectleider Inkoop en Aanbesteden bij PIANOo.

“Zo kunnen ze helpen om standpunten te bepalen door aan te geven wat dat voor de organisatie betekent. Bijvoorbeeld hoe je inspraak regelt voor belangenorganisaties. Of er begeleiders mee mogen. Moeten winterbanden verplicht worden? Welke consequenties heeft een bepaalde keuze? Het is beter om dat vooraf inzichtelijk te krijgen dan dit aan het eind klakkeloos te regelen. Het is een andere manier van werken.”

Bestek

Het beleidskader leerlingenvervoer is te bestellen via het Kennisplatform voor Verkeer en Vervoer (KpVV) en via PIANOo.Ook zijn het beleidskader en een fictief beleidskader digitaal beschikbaar op de website van ‘Naar beter contractvervoer’. Het fictieve beleidskader is bedoeld om inzichtelijk maken hoe een ingevuld beleidskader eruitziet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.