Regiotaxi, Oosterschelde, rolstoelbus, taxi

Protest tegen forse prijsstijging regiotaxi Oosterschelde

VIDEO – Het verzet tegen de enorme prijsstijging van de regiotaxi in de Oosterschelderegio groeit. De Provinciale Chronisch Zieken en Gehandicapten Organisatie (PCG) roept de diverse gemeenteraden op om van de plannen af te zien.

Gehandicapten en chronisch zieken met een inkomen van meer dan anderhalf keer het bijstandsniveau gaan vanaf 1 januari het kostendekkende tarief van 1,30 euro per kilometer betalen. Nu reizen ze nog voor 18 cent.

De PCG – een spreekbuis voor veel lokale gehandicapten- en ziekenplatforms – vind deze stijging absurd. Ze is bang dat veel mensen straks de deur niet meer uitkomen, zo meldt de PZC.

Taxi-vervoer

Volgens Regiotaxi Oosterschelde, de organisatie die het taxi-vervoer verzorgt in zeven gemeenten (Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Tholen), heeft de maatregel voor 80 procent van de gebruikers weinig negatieve gevolgen.

Zij zitten onder de grens van anderhalf keer het bijstandsinkomen en blijven dus het goedkope tarief behouden. Wel geldt er voor hen vanaf 2012 een grens van 2000 taxi-kilometers per jaar.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.