Regiotaxi, Oosterschelde, rolstoelbus, taxi

Fors minder passagiers bij prijsstijging Regiotaxi in Tholen

THOLEN – Door de aangekondigde forse prijsverhoging van de Regiotaxi Oosterschelde, zal minimaal 12 procent van de Thoolse gebruikers afhaken. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente. Ouderen en zieken met een inkomen van meer dan 1,5 keer het minimumloon reizen vanaf 1 januari niet meer voor 18 cent per kilometer, maar voor 1,30 euro.

De gemeenten in de Oosterschelderegio willen de regiotaxi duurder maken om geld te besparen. Vanwege de forse verhoging, klinkt er steeds meer protest.

Regiotaxi

De gemeente Tholen heeft alle 1232 gebruikers van de regiotaxi aangeschreven. Zeventig procent heeft gereageerd. Hiervan geven 145 mensen aan dat ze de regiotaxi niet meer zullen gebruiken. Dat is 12 procent van het totaal aantal gebruikers, zo meldt de PZC.

Omdat 30 procent van de gebruikers helemaal niet heeft gereageerd op de brief van de gemeente, zal het aantal afhakers in de praktijk nog groter zijn. Sommige passagiers zijn zo gedesillusioneerd over de forse kostenstijging dat ze niet eens meer reageren.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Fors minder passagiers bij prijsstijging Regiotaxi in Tholen”

Dikke Dirk|17.11.11|20:22

Bij ons kost een gewone taxi 1.80 per k/m. geen kwartiertje eerder/later, en zonder omwegen direct naar bestemming, dus opheffen maar.