gehandicaptenvervoer, wmo-vervoer, taxi, taxichauffeur, rolstoelvervoer

Geen schadevergoeding voor Taxi Centrale Middelburg

MIDDELBURG – De overheid zat fout door het vervoer voor cliënten van Arduin niet aan te besteden. Toch krijgt Taxi Centrale Middelburg (TCM) geen schadevergoeding toegekend van de rechtbank in Middelburg. TCM heeft het kort geding verloren dat ze had aangespannen tegen de Walcherse gemeenten over het vervoer van de cliënten van Arduin.

TCM wilde een schadevergoeding, omdat bij de aanbesteding voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) het vervoer van de cliënten van Arduin buiten de opdracht is gehouden. Arduin mag van de drie namelijk het vervoer zelf regelen en heeft het uitbesteed aan de Taxi Centrale Renesse (TCR).

Aanbesteding

De rechter stelt in het vonnis dat ook het vervoer van de cliënten van Arduin netjes moet worden aanbesteed. Daarmee laat hij weten dat de gemeenten fout zaten toen ze besloten om Arduin het vervoer zelf te laten regelen. Toch vindt de Middelburgse rechter het niet nodig dat de aanbestedingsprocedure voor het WMO-vervoer opnieuw moet worden uitgevoerd. Noch moet er compensatie worden betaald aan TCM.

De rechter stelt namelijk dat de overeenkomst al vier jaar geleden is afgesloten en dat de directie van TCM wist dat het vervoer van die cliënten al jarenlang door TCR werd uitgevoerd, zo meldt de PZC.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.