Regiotaxi, Oosterschelde, rolstoelbus, taxi

Forse tariefstijging Regiotaxi Oosterschelderegio is erdoor

THOLEN – Ondanks hevig protest gaan wmo-gebruikers van de Regiotaxi Oosterschelderegio die een inkomen hebben van anderhalf keer het minimumloon, fors meer betalen voor het gebruik van de Regiotaxi. Zij gaan volgend jaar maar liefst 1,30 euro per kilometer betalen. Nu betalen zij nog een tarief van 18 cent per kilometer.

CU en SP dienden een motie in om de kosten minder hard te laten stijgen. Ze noemden een bedrag van 42 cent per kilometer. Dat zou de gemeente 30.000 euro kosten.

Tariefstijging

Tijdens de commissievergadering leken veel andere fracties de aangekondigde motie te gaan steunen, maar toen het puntje bij paaltje kwam, besloten ze toch akkoord te gaan met de gigantische tariefstijging, zo meldt de PZC.

Wethouder Oudesluijs zegde wel toe dat de gemeente compensatie zal bieden als zich echt schrijnende gevallen voordoen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.