Van Helvoort, taxi, taxibedrijf, taxibus

Van Helvoort wint aanbesteding deeltaxi Son en Breugel

SON EN BREUGEL – Van Helvoort Taxi uit Gemert voert per 1 april het vervoer per deeltaxi uit in Son en Breugel. In de afgelopen jaren is dit vervoer door Taxi Jansen uit Nuenen verzorgd. Het contract met Jansen loopt in het eerste kwartaal van 2012 af.

Op basis van een programma van eisen is het vervoer in de afgelopen periode Europees aanbesteed. Vier vervoersbedrijven hebben een offerte ingediend om dit vervoer de komende vijf jaar te mogen uitvoeren. Uit de beoordeling van deze offertes blijkt dat Van Helvoort Taxi het beste scoort.

Aanbesteding

Het programma van eisen, dat na overleg met de Adviesraad WMO en de commissie burgezaken is opgesteld, bevat onder meer verschillende kritische elementen waarvan het van groot belang is dat deze goed worden uitgevoerd. Van Helvoort heeft aangegeven deze elementen als volgt in te vullen:

  • Bescherming privacy bij betaling eigen bijdrage: doordat de klant kan kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden (elektronisch betalen, automatische incasso of op rekening) is de privacy voldoende gewaarborgd.
  • Gebruik passensysteem: Van Helvoort maakt gebruik van hetzelfde passysteem als de huidige vervoerder; hierdoor zal de overdracht van de klantgegevens geen problemen opleveren.
  • Extra dienstverlening: Klanten wordt de mogelijkheid geboden om een rit via internet aan te vragen; verder kunnen klanten gebruik maken van de terugbelservice: 5 tot 10 minuten voordat de taxi arriveert wordt de klant gebeld.
  • Referentie opdrachtgever en Wmo-raad: vanaf 2009 verzorgt Van Helvoort het vervoer in de gemeente Gemert-Bakel. Zowel de gemeente als de Wmo-adviesraad van Gemert-Bakel hebben verklaard dat dit vervoer tot volle tevredenheid en op vakkundige wijze wordt uitgevoerd.

Sociale begeleiding

Het college van B en W in Son en Breugel heeft daarnaast besloten dat de vergoeding die een sociaal begeleider van de deeltaxi moet betalen 1,50 euro per zone is, vanaf 1 maart tot uiterlijk 1 januari 2013. Volgend jaar wordt een duurzaam houdbaar systeem ontwikkeld voor de sociale begeleiding.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.