regiotaxi, taxi, taxichauffeur, passagier

Venray voert kilometergrens in bij Wmo-Regiotaxi

De gemeente Venray heeft een kilometergrens ingesteld voor gebruikers van de Regiotaxi via de Wmo. Voortaan krijgen reizigers een maximaal zonebudget van 590 zones per jaar. Dat is ongeveer 1500 kilometer.

Ook wijzigt per 1 maart het (zone)tarief van 0,52 euro per zone naar 0,55 euro per zone.

Valys

Reizigers kunnen verder na 5 zones niet meer doorreizen tegen een commercieel tarief. Daarvoor moet voortaan de Valys gebeld worden, zo meldt Omroep Venray.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Venray voert kilometergrens in bij Wmo-Regiotaxi”

Troost|08.01.12|14:06

Kilometerprijs is wel eerlijker voor zowel de gebruikers en met name op de korte ritten in een zone. Of je nu maar 1,5 kilometer rijdt in die ene zone of helemaal van het ene puntje naar het andere puntje de ritprijs blijft voor de klant hetzelfde. Ondanks de afstand. De ondernemer moet wel die kilometers maken.