connexxion

Connexxion Ambulancedienst neemt MediExpresse over

MediExpresse maakt een doorstart onder de vleugels van Connexxion Ambulancedienst. Dat heeft de curator maandag bepaald. ‘Wij zijn uiterst content met deze beslissing’, zegt Rufus Kohn, taxiconsulent van FNV Taxi.

De doorstart geldt voor alle vijf de BV’s. De arbeidsovereenkomsten van de werknemers blijven hetzelfde, net zoals de datum van indiensttreding zoals die was bij MediExpresse. De officiële datum van de doorstart is op 15 februari, Connexxion neemt al wel direct de operationele dienst over.

Curator

De curator onderzoekt nog waardoor de problemen bij MediExpresse zijn ontstaan. Individuele aansprakelijkheid zal worden gerapporteerd. De chauffeurs krijgen bij Connexxion de kans om ook andere werkzaamheden te verrichten dan het huisartsenpost (HAP) -vervoer, maar zijn hiertoe niet verplicht. Andere werkzaamheden dienen wel opnieuw gemeld te worden.

Chauffeurs

Sommige chauffeurs zijn teleurgesteld omdat zij het vooruitzicht hadden onder een andere, betere cao te werken, namelijk de huisartsenzorg cao. Dit lijkt nu met de doorstart niet te gebeuren. Zij zijn echter wel blij dat ze nu weer aan het werk kunnen en zullen hun bijdrage leveren aan het HAP-vervoer.

Op 24 januari werd op verzoek van de werkgever van MediExpresse suseance van betaling toegekend door de rechtbank in Den Haag. Een week later, op 27 januari, werd faillissement uitgesproken tot grote opluchting van de werknemers.

Ritten

Chauffeurs van MediExpresse hebben al maanden geen loon meer ontvangen, maar hebben al die tijd wel gewoon hun ritten gereden om zo hun klanten niet de dupe te laten worden van de financiële toestand bij MediExpresse.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.