regiotaxi, Gelderland, taxi, taxichauffeur, passagier

Provincie en gemeenten verder met Regiotaxi Gelderland

Provincie en 38 gemeenten gaan verder met Regiotaxi Gelderland.  De nieuwe overeenkomst is van kracht voor de periode 2013-2015 met een optie tot verlenging van driemaal een jaar.

Gedeputeerde Conny Bieze voor mobiliteit en de bestuurlijke vertegenwoordigers van de regiogemeenten hebben op 1 februari 2012 symbolisch de samenwerking bezegeld.

Regiotaxi

“De Regiotaxi is met 1,7 miljoen ritten per jaar en een gemiddelde waardering van 7.8 voor klanttevredenheid een gewaardeerde vorm van openbaar vervoer die intensief gebruikt wordt”, licht gedeputeerde Bieze toe.

“De Regiotaxi zorgt ervoor dat mensen met een beperking en bewoners van buitengebieden actief kunnen blijven in de samenleving. Dat willen we de komende jaren zoveel mogelijk vasthouden.”

Pashouders

De Regiotaxi heeft 60.000 pashouders en maakt 135.000 ritten per maand in de regio’s Achterhoek, De Vallei, Rivierenland, Noord Veluwe en IJsselstreek. Apeldoorn is als nieuwe gemeente toegetreden tot Regiotaxi Gelderland. De naam ‘IJsselstreek’ wordt in de nieuwe contractperiode gewijzigd in ‘Stedendriehoek’.

Gedeputeerde Bieze: “Hoewel Apeldoorn al een goed vervoersysteem heeft, is toch gekozen voor samenwerking in een herkenbaar systeem voor heel Gelderland. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking voor beide partijen zijn vruchten zal afwerpen.”

Wmo-vervoer

De provincie is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van de Regiotaxi. 20 procent van de klanten zijn ov-reizigers. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor reizigers met een Wmo-indicatie, met 80 procent het grootste deel van de reizigersgroep.

De provincie draagt financieel bij aan het Wmo-vervoer. De bijdrage verschilt nu per regio. In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst is een nieuwe bijdrage per vervoerszone vastgesteld die voor alle gemeenten gelijk is.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.