leerlingenvervoer

Procedure bij leerlingenvervoer Lingewaard was niet goed

De omvorming van het leerlingenvervoer in de gemeente Lingewaard is niet goed gegaan. Dat vindt de voltallige gemeenteraad. Er was sprake van onduidelijke communicatie naar de ouders en de keuring van de kinderen was onzorgvuldig.

De Wmo-adviesraad had dezelfde problemen eerder al gesignaleerd. Wethouder Kees Telder moet nu van de gemeenteraad de beoordelingscriteria helder maken en de ouders gelegenheid te bieden nogmaals bezwaar te maken.

Bezwaar

Bij de behandeling van de bezwaarschriften moet de mening van de gedragsdeskundige van de school worden meegewogen. De gemeente moet het daaropvolgende advies overnemen en oplossingen op maat zoeken voor ouders, zo meldt de Gelderlander.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.